Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Större aktieutdelning?

Apple svarar på Greenlight Capitals stämningsansökan

I ett ovanligt uttalande svarar Apple på stämningen från Greenlight Capitals vd David Einhorn. Han vill stoppa företagets planer på att ändra i sin bolagsordning under bolagsstämman i slutet av februari.

David Einhorn äger via sitt företag, hedgefonden Greenlight Capital, aktier i #Apple. Han lämnade under torsdagen in en stämningsansökan till en distriktsdomstol i New York där han vill stoppa Apples planer på att ändra i sin bolagsordning och utdelningspolicy. Einhorn tycker inte att företaget har gjort tillräckligt för att dela med sig av sin rekordstora kassa på 137 miljarder dollar till aktieägarna. Greenlight Capital råder dessutom aktieägare att rösta ner förslaget i ett offentligt brev.

”Greenlight röstar MOT Förslag 2 i Apples proxy, vilket skulle eliminera möjligheten att dela ut preferensaktier från Apples stadgar och därmed begränsa styrelsens förmåga att låsa upp värdet i Apples balansräkning.”

Apples styrelse har släppt ett förslag på att ändra i bolagsordningen och utdelningspolicyn som kommer att tas upp under bolagsstämman som äger rum den 27 februari.

I ett ovanligt och snabbt utgivet offentligt uttalande från Cupertino svarar Apple på Greenlight Capitals kritik. De skriver i tydliga, men diplomatiska ordalag att Einhorn och Greenlight missförstår förslaget. De föreslagna förändringarna till Apples bolagsordning skulle inte förhindra bolaget från att utfärda preferensaktier. Som företagets bolagsordning ser ut nu kan styrelsen dela ut preferensaktier utan aktieägarnas godkännande, den föreslagna förändringen skulle innebära att aktieägarna får rätten att godkänna sådana utfärdanden. Apple skriver att deras förslag därför har stöd från många av aktieägarna.

”Apples ledning och styrelse har aktivt diskuterat möjligheten att dela ut ännu mer pengar till aktieägarna. Som en del i vår utvärdering kommer vi aktivt att gå igenom Greenlight Capitals nuvarande förslag att dela ut någon sorts preferensaktier. Vi välkomnar Greenlights åsikter liksom från alla aktieägare.”

Förra året presenterade Apple sina planer på att dela ut 45 miljarder dollar till #aktieägarna över en period på tre år. Nästa vecka har företaget delat ut tio av de miljarderna, skriver Apple i uttalandet.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.