HBO Nordic öppen för alla

Nu har HBO Nordic öppnat för alla som vill. Tjänsten låter användare se filmer och tv-serier via dator, surfplatta, mobil eller en smart tv. Nytt material visas så snart som ett dygn efter sändning i USA.

#HBO Nordic sköt upp sin lansering i Sverige och hamnade något i skuggan av #Netflix lansering. När tjänsten väl drog igång i december 2012 lanserades den enbart för Telias IPTV-kunder och till kunder som köpt en tv från Samsung.

Men igår öppnade HBO Nordic för alla, berättade företaget på sin Facebook-sida. Det går att se HBO:s filmer och tv-serier på allt från Mac till Iphone, men tyvärr finns inget stöd för Airplay för IOS-enheter än. Gillar man 5.1-ljud får man också vänta lite till, det fungerar enbart på smarta tv-apparater från Samsung. Mac-användare behöver installera Flash och Widewine, ett DRM-skydd. Apple TV-ägare utanför USA får vänta ytterligare, men tjänsten ska dyka upp även där i framtiden.

Tjänsten har två abonnemangsformer. Det finns ett abonnemang som löper under 12 månader som kostar 79 kronor i månaden och ett utan bindningstid som då kostar 129 kronor. Någon gratis period för att pröva tjänsten erbjuds inte.