Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Säkerhetshål i Java

Apple utsatt för dataintrång

Via ett säkerhetshål i Java blev flera datorer som tillhör anställda på Apple infekterade med ett virus. Hur pass stor skada som virusattacken orsakade är inte känt, men samma virus användes också för att attackera Facebook och Twitter.

Viruset tycks ha spridits via en webbsajt vid namn Iphonedevsdk, enligt källor som arbetar med attacken mot Facebook. Genom att besöka sajten har OS X blivit smittat med en trojan genom ett säkerhetshål i #Java.

I ett uttalande till webbsajten Allthingsd säger Apple att de har identifierat ett antal datorer som är smittade och stängts av från det interna nätverket. Företaget arbetar med polisen för att försöka hitta vem eller vilka som ligger bakom attacken. Det har föreslagits att attacken har sitt ursprung i Kina, men det finns i dagsläget inga bevis för det skriver Reuters.

Även anställda på Facebook och Twitter drabbades av trojanen från samma webbsajt.

Java inte standard i OS X

Fram till Mac OS X 10.6 Snow Leopard var Java en del av standardinstallationen. När OS X 10.7 Lion lanserades valde Apple att inte längre inkludera Java som en del av operativsystemet. Apple själva har angett just säkerhetsriskerna i Java som en anledning, men har inte hindrat användare från att installera Java själva.

Uppdatering tillgänglig

Säkerhetshålet i Java fixas genom en uppdatering kallad Java for OS X 2013-001 1.0 för OS X Lion och Mountain Lion. Uppdateringarna hämtas för respektive operativsystem via App Store-applikationens uppdateringsfunktion.

De som fortfarande kör Mac OS X 10.6 Snow Leopard har en uppdatering vid namn Java for Mac OS X v10.6 Update 13 att hämta.

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.