Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apptest

Video: Llumino – visuell miniräknare för Iphone

Det finns appar som ger fler funktioner till Iphone och det finns appar som tar en befintlig funktion till en ny nivå. 99mac testar den stilrena kalkylatorn Llumino – på video.

Många apputvecklare tävlar med varandra om att erbjuda fler funktioner och göra nyskapande appar, men vissa väljer istället att konkurrera med design och gränsssnitt. "Att göra"-listan Clear fick mycket uppmärksamhet förra året för sitt uppfinningsrika och sparsmakade gränssnitt.

Från japanska Dotapon kommer nu kalkylatorn Llumino, en ny app som inte erbjuder några nya funktioner men däremot ett sparsmakat men genomtänkt gränssnitt. Med visuella effekter i färger och animeringar är det en angenäm upplevelse att använda appen, på ett sätt som den vanliga kalkylatorn inte erbjuder.

Effekterna är inte bara ögongodis utan också ett hjälpmedel. Till exempel skakar siffrorna i displayen när det inte längre går att fylla i fler siffror och den visuella effekten vid tangenttryckningar slutar också att fungera just då för att markera att något är fel.

Funktionsmässigt är det en enkel #kalkylator utan de mer avancerade matematiska funktionerna som andra kalkylatorer erbjuder. En användbar funktion som faktiskt finns är en historik över resultat från uträkningar.

#Llumino kommer med en handfull olika visuella effekter, där effekten Moire är den mest slående. Det går också att byta tema vilket i praktiken innebär att två färger väljs som bas för effekterna.

Namn
Llumino
Utvecklare
Dotapon, Hiroki Kokubun
Pris
15 kronor
version
1.0.0
Krav
Iphone 3GS eller senare, tredje generationens Ipod Touch eller senare, Ipad. Kräver IOS 6.0 eller senare.
Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.