Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bild: Sonnet

Sonnet lanserar Echo 15 Thunderbolt Dock

För Mac-användare som letar efter en dockningsstation med Thunderbolt-anslutning blir alternativen allt fler. Sonnet lanserar nu en modell med 15 olika portar, intern optisk enhet och en hårddisk.

Sedan tidigare har Matrox lanserat dockningsstationen DS1 för Mac-användare med Thunderbolt-anslutning, och Belkins Thunderbolt Dock skulle lanserats under första kvartalet i år, men har blivit försenad enligt 9to5Mac.

Sonnet har tagit konceptet med en dockningsstation ett steg längre och lanserar nu Echo 15 Thunderbolt Dock. Som namnet antyder har produkten hela 15 anslutningar och en optisk dvd- eller Blu-ray-enhet och det går också att montera in en hårdddisk i enheten om så önskas. Utseendemässigt liknar produkten mer en svart Mac Mini av äldre modell.

Anslutningar för mikrofon, hörlurar och trådbundet Ethernet-nätverk är givna egenskaper i en produkt av det här slaget. Utöver det finns också två Thunderbolt-anslutningar, en anslutning för Firewire 800, fyra USB 3.0-anslutningar och två ESATA-anslutningar finns också inbyggt.

Prislappen för Echo 15 Thunderbolt Dock börjar på drygt 400 dollar, eller motsvarande drygt 2 600 kronor. Den mest avancerade modellen med en Blu-ray-enhet och en hårddisk på två terabyte kostar drygt 550 dollar, eller drygt 3 500 kronor.

Officella svenska priser finns inte tillgängliga ännu, men kommer i samband med att produkten släpps till sommaren.

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.