Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Röda pricken är en mätning med 3G-täckning, blå prickar mätningar med olika mycket LTE-täckning.

"Tele2 LTE är bra – men måste bli bättre"

Under måndagskvällen fick 99mac:s redaktör Ida Lindkvist den efterlängtade notisen om nya operatörsinställningar på sin Iphone-skärm. Förmiddagen efter kunde hon gå ut på stan och testa LTE. Betyget blir bra, men det måste bli så mycket bättre.

Först ut med att erbjuda LTE i Sverige blev Tele2. Samma operatör som vi råkar ha här på företaget. När notisen dök upp på skärmen under måndagskvällen gjorde mitt hjärta några lyckovolter – kunde det vara? Ja, där dök den upp, lilla knappen för att slå på och av LTE bland inställningarna i IOS.

Morgonen efter åkte jag in till kontoret som vanligt. Resan från Sollentuna till Stockholm city brukar vara frustrerande då mobilen ofta visar full täckning eller nära full, men ändå visar sig helt oanvändbar för att läsa minsta lilla nyhet på nätet. När jag ser mig omkring sitter varenda medresenär med näsan ner mot en skärm av något slag så det är kanske inte så konstigt.

Jag gick från centralstationen mot kontoret och letade lite halvhjärtat efter LTE-täckning, men hittade ingen. Väl på plats insåg jag att jag antagligen måste ringa kundtjänst och aktivera LTE på mitt abonnemang. Jag blev upplyst om att ja, det går att göra, men det kommer att kosta 49 kronor i månaden (för privatabonnemang ska uppgraderingen vara gratis). Kör i vind, det här måste jag testa!

När det blev dags för lunch gick jag en liten promenad för att se om jag hittade någon LTE-flagga uppe i menyraden på min telefon. Uppe vid Hötorget såg jag den för första gången, men fick inte full täckning. Jag gjorde en mätning med Bredbandskollen som visade 19,83 Mbit/s ner och 7,60 Mbit/s upp. Några hundra meter närmare kontoret hade jag istället full täckning med 3G och gjorde en ny mätning, 7,08 ner och 1,54 upp. LTE innebar absolut ett hopp uppåt i hastighet, men den bristfälliga täckningen bara den här korta promenaden på Kungsgatan oroade mig.

Enligt våra forummedlemmar som varit ute och testat LTE ett tag redan, finns det täckning runt Stureplan, Hötorget, Kungsträdgården, Sergels torg, Stockholm Central och ute vid Tele2:s kontor i Kista. Det är ju galenskaper att betala 49 kronor i månaden för det här lilla. Men känslan att stå där på centralen och vänta på pendeln tillsammans med alla andra och för en gångs skulle kunna se på Netflix utan ständiga avbrott – vilken lycka! Det är ju så här jag vill kunna använda min telefon.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.