Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Kö för att köpa Ipad Mini vid lanseringen i Apple Store Täby.

Ny modell lockar

Ipad Mini leveranser förväntas sjunka med upp till 30 procent

Källor från leverantörskedjan för Ipad Mini förväntar att leveranserna sjunker med upp till 30 procent under andra kvartalet 2013 på grund av minskad efterfrågan.

#Ipad Mini lanserades i oktober förra året och redan nu säger källor till Digitimes att efterfrågan sjunker när konsumenterna istället börjar vänta på nästa modell. Det här är potentiellt dåliga nyheter för Apple-investerare då aktiekursen kan påverkas negativt. Apples aktiekurs sjönk under onsdagen till under 400 dollar, det lägsta värdet sedan slutet av 2011.

"Efterfrågan minskar eftersom konsumenter väntar på nästa generation Ipad Mini. Apple har justerat sina reserver för den nuvarande modellen, som sägs uppgå till mellan 10-12 miljoner under kvartalet, ned från cirka 15 miljoner under årets första kvartal."

Paneltillverkare som LG Display kommer också att påverkas av det här. Företaget står för huvuddelen av skärmarna till Ipad och Ipad Mini och förväntar att de kombinerade leveranserna för de två enheterna kommer nå upp till 3,5 miljoner enheter i april, ner från 5 miljoner förra månaden. Digitimes källor tror att leveranserna kommer fortsätta att sjunka till tre miljoner enheter under maj och juni och säger att Apple hoppas leverera 55 miljoner Ipad Mini under 2013.

Cook varnar för att dra slutsatser

Under kvartalsrapporteringen för årets första kvartal varnade Apples vd Tim Cook för att försöka tolka den här typen av rykten från leverantörer. Utan att gå in på något särskilt rykte varnade vd:n för att tolka enstaka datapunkter, även om de råkar stämma.

"Efter månader av rykten om orderminskningar och likande, låt mig ta en stund för att kommentera detta, utan att kommentera något särskilt rykte.

Jag föreslår att det är en bra idé att ifrågasätta riktigheten i alla typer av rykten om tillverkningsplaner. Även om en enskild datapunkt stämmer, är det omöjligt att tolka en datapunkts betydelse för våra affärer. Leverantörskedjan är komplex och vi har flera källor för olika saker. Avkastningen kan variera, leverantörers prestation kan variera. Det finns en orimligt lång lista av saker som kan göra en enstaka datapunkt till dålig indikation av vad som pågår."

Det har inte kommit så många rykten kring nästa modell av Ipad Mini så här långt, men Macrumors skrev nyligen att analytikern Ming-Chi Kuo från KGI Securities i en rapport indikerar att Apple har problem med produktionen av Ipad Mini. Det är tekniska utmaningar relaterade till design och produktion av en Retina-skärm som tros skjuta på den förväntade lanseringen i augusti.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.