Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Kinesisk sajt utnyttjar Apples egna verktyg för att sprida piratappar

Den kinesiska piratsajten 7659 använder Apples egna verktyg för att erbjuda besökare appar som normalt kostar pengar gratis. IOS-enheter behöver inte låsas upp med Jailbreak för att använda apparna från sajten.

Sajten 7659 är en portal till programmet Kuaiyong som utnyttjar Apples utvecklarprogram för storföretag som gör att appar kan distribueras inom företaget utan att varje enskild IOS-enhet måste vara registrerad. Kuaiyong köper en version av appen och skickar den sedan vidare till alla användare som vill ha den, rapporterar The Verge.

Företaget bakom beskriver det som en tjänst för kinesiska användare som inte förstår sig på Itunes och inte vill låsa upp sina mobiler med #Jailbreak och säger programmet har omkring 5 miljoner användare.

Sajten fungerar bara för kinesiska användare, men det går att komma runt genom att använda en proxy-server. Venturebeat hävdar sajten är full av appar som annars kostar pengar.

I ett uttalande på sajten skriver ägarna att sedan Kuaiyong introducerades har antalet enheter som låsts upp med Jailbreak i Kina halverats från 60 procent.

Alla apparna tillhandahålls från samma utvecklarprofil så det verkar ganska enkelt för Apple att sätta stopp för det här, men det är oklart huruvida Apple kan ta bort redan installerade appar från användares telefoner. Apple har inte velat kommentera det hela till varken Venturebeat eller The Verge än så länge.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.