Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bild: Patently Apple

Iphone kan ersätta bilnyckeln – och hitta bilen i parkeringsgarage

Apple har lämnat in två bil-relaterade patentansökningar. Den ena gäller att använda Iphone som bilnyckel och den andra hur telefonen skulle kunna hitta bilen i stora parkeringsgarage.

Det är bloggen Patently Apple som hittat de två patentansökningarna för att dels hitta ett parkerat fordon och dels använda Iphone som smart bilnyckel.

I patentet om Iphone som smart bilnyckel används en Bluetooth-koppling från telefonen för att låsa upp bilen, antingen manuellt eller genom närhet, att bilen låses upp automatiskt när du närmar dig.

Men det finns också funktioner för att förhindra att bilen används förutom under vissa angivna tider, bara på dagen och inte sent på natten exempelvis. Det går också att sätta geografiska stängsel så att bilen kanske inte går att köra på motorvägar eller utanför hemstaden.

Apples system för parkeringar är också automatiskt och använder data från kameror och sensorer för att avgöra när ett fordon är parkerat. Det fungerar också i underjordiska parkeringsgarage där det inte finns någon GPS-täckning genom att använda sensorer installerade direkt i garaget.

Apple köpte nyligen ett inomhuspositioneringsföretaget, Wifislam, och patentansökningen visar på ett möjligt användningsområde där Apple kan komma att använda tekniken från det köpte bolaget.

Steve Jobs drömde om att ta fram en Apple-bil innan han gick bort, och även om det inte syns några tecken på att Apple jobbar på något sådant syns det spår av Apple-teknik i bilar redan. Senast i raden är Volkswagen som lanserar Ibeetle med inbyggd Iphone-docka och app.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.