Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Delad lagring för Googles tjänster

Tidigare hade Google-användare olika lagringsutrymmen för mejl och filer, men nu meddelar sökjätten att allt slås ihop till totalt 15 gigabyte.

Google har flera olika tjänster som användarna får tillgång till, allt från mejl via Gmail till lagring i molnet med Google Drive. Tidigare hade Gmail-användare 10 gigabyte utrymme och Google Drive och Google+ fotografier fick 5 gigabyte. Men det här upplägget tycker inte Google dög längre när tjänsterna används allt mer tillsammans och har därför bestämt sig för att lägga ihop lagringen till 15 gigabyte som användaren delar mellan Drive, Gmail och Google+-fotografier. Google skriver i både Google Drive-bloggen och Gmail-bloggen:

"Med den nya sammanslagna lagringen behöver du inte oroa dig för hur mycket du lagrar och var. Till exempel kanske du har mycket mejl, men få fotografier, eller så har du börjat närma dig gränsen för Drive, men bara använde två gigabyte lagring i Gmail. Nu spelar det ingen roll, för du kan använda ditt utrymme som du vill."

Samtidigt uppdaterar företaget webbsidan för Google Drive där användarna kan få en överblick av sitt lagringsutrymme. Det blir lättare att se hur utrymmet används med ett pajdiagram. Behöver användaren mer utrymme går det att köpa till mer. Uppgraderingen till 100 gigabyte kostar 4,99 dollar i månaden. Det här betyder att Gmail-användare inte längre är begränsade till 25 gigabyte lagring, all lagring användare köper till delas av alla tjänsterna.

Förändringarna kommer att genomföras under de kommande veckorna. Google Apps-användare kommer också få det delade utrymmet, mer om det i Enterprise-bloggen.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.