Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Samsung: 5G klart för lansering 2020

Mobiljätten Samsung har gjort ett genombrott för en framtida 5G-standard. Det kommer gå att ladda ned långfilmer på sekunder.

Utbyggnaden av 4G och LTE-nät är i full gång världen över. Iphone 5-ägare i Sverige har knappt fått tillgång till tekniken än, bara på utvalda platser i landets tre största städer via en mobiloperatör. Samtidigt är en snabbare teknik, LTE Advanced på gång senare under året och nästa generation 5G är redan under utveckling. Samsung rapporterar att de gjort framsteg med 5G.

Den koreanska mobiljätten berättar att deras trådlösa teknik kommer möjliggöra "upp till tiotals gigabit per sekund för varje basstation" och vara "flera hundra gånger snabbare" än 4G och LTE Advanced. I praktiken uppskattar Samsung att det kommer att gå att ladda ned en långfilm på sekunder med 5G, och att det kommer att gå att strömma i 4K- och 8K-upplösning.

Det här är möjligt för att Samsung utnyttjar millimeter-vågband. Med hjälp av 64 antennelement har företaget lyckats överföra data med en hastighet på upp till 1,056 gigabit per sekund på frekvensbandet 26 gigahertz över en sträcka på upp till två kilometer.

Samsung kommer lägga mer resurser på att utveckla 5G och hoppas kunna ha kommersiella produkter klara under 2020. Det passar bra med Europakommissionens mål att ha 5G-nät klara samma år. Kina har också investerat i den kommande trådlösa tekniken och har även de samma år i sikte.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.