Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Intels förre vd ångrar Iphone-beslut

Intels vd sedan många år Paul Otellini avgår och berättar i en intervju att en av sakerna han ångrar mest är att det inte blev Intel-processorer i Apples Iphone.

Apple berättade att de skulle byta till Intel-processorer i sina Mac-datorer under WWDC 2005 från att tidigare ha använt PowerPC. När det kom till Iphone, som lanserades 2007, blev det inte Intel-kretsar utan Apple valde ARM istället.

Paul Otellini slutade som vd för Intel 16 maj i år efter att varit på företaget sedan 1974. Vd-posten har han haft sedan 2005. I en intervju med tidningen The Atlantic berättar han om beslutet som han ser som ett av sina största misstag under karriären.

"Men, åh, allt som kunde ha varit! Även Otellini känner djup besvikelse över ett beslut han fattade kring den ännu outgivna produkten som sedan blev Iphone. Kort efter att ha vunnit Apples Mac-affärer, bestämde han att Intel inte skulle göra allt för att få sina kretsar i Apples banbrytande produkt.

"Det slutade med att vi inte vann eller avstod, beroende på hur man vill se på saken. Och världen kunde ha varit väldigt annorlunda om vi hade satsat," sa Otellini till mig under en två timmar lång konversation under hans sista månad på Intel. "Vad du måste komma ihåg är att det här var före Iphone lanserats och ingen visste vad den skulle göra... När allt kom omkring var det en krets som de var intresserad av som de vill betala ett visst pris för och inte ett öre mer och det priset var under vår beräknade kostnad. Jag kunde inte se det. Det var inte en av de här gångerna där du kan beräkna volymen. I efterhand var den beräknade kostnaden fel och volymen 100 gånger högre än vad någon hade förväntat sig."

Även om intervjun med Otellini ger sken av att om bara Intel ansträngt sig mer skulle de ha vunnit kontraktet med Apple, hör det till saken att ARM-kretsar drar mindre ström än Intels – både då och nu, skriver 9to5mac.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.