Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

RYKTE

All Things D: Yahoo köper Tumblr

Nästa stora uppköp i IT-branschen ser ut att bli verklighet idag, måndag. Enligt sajten All Things D har Yahoo:s styrelse godkänt uppköpet av bloggplattformen Tumblr.

För tio år sedan genomförde Google ett av sina första större uppköp. De köpte då bloggplattformen #Blogger vilket ledde till att alla användare av tjänsten inom ett par år flyttades in i Googles ekosystem. Grundarna av Blogger var och har varit fortsatt positiva till uppköpet då de menar att tjänsten är stabilare och bättre på grund av Googles tekniska plattform.

Två år senare köpte Yahoo bildtjänsten #Flickr. Där Googles köp av Blogger kan ses som lyckat blev effekten på Flickr den raka motsatsen när tjänsten fick nya ägare. Under Yahoo:s ledning tappade tjänsten användare och fick snart se sig omsprungen av tjänster som #Instagram, som numera ägs av Facebook.

Det är tio år sedan Google köpte Blogger, och under måndagen tycks det vara dags för ännu en plattform för bloggar att byta ägare. Populära #Tumblr är uppköpsobjektet denna gång och prislappen för kalaset landar på 1,1 miljarder dollar, eller motsvarande drygt 7,3 miljarder svenska kronor. Tumblr hade 13 miljoner dollar, eller motsvarande 87 miljoner svenska kronor, i intäkter förra året.

Tumblr startades 2006 av David Karp och Marco Arment och har 175 anställda. Tumblr hanterar över 108 miljoner bloggar och drygt 51 miljarder postade texter eller bilder. Över 82 miljoner nya texter publiceras dagligen enligt företagets egna statistik. 42 procent av all trafik till Tumblr kommer från amerikanska användare.

Enligt webbsajten All Things D är det Tumblrs yngre användarskara som är en av de stora anledningarna till affären. Det faktum att Tumblr också är populärt bland användare som primärt använder mobiltelefoner som plattform för sitt bloggande tycks vara väldigt intressant för Yahoo.

Enligt All Things D:s källor kommer Tumblr leva kvar som varumärke även efter att Yahoo köpt företaget.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.