Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Poddradio

Avsnitt #33: Darth Vaders dator och posttraumatiskt WWDC-syndrom

Så här några dagar efter WWDC verkar alla nyheter knappt ha sjunkit in hos redaktionen. Ida och Adrian träffas i den virtuella poddradiostudion och pratar inte helt oväntat om allt som Apple hade att visa upp.

Det har bara gått några dagar sedan några av Apples högsta chefer höll hov framför världen under den inledande presentationen till deras utvecklarkonferens #WWDC. Kommande versioner av OS X och IOS visades upp tillsammans med ny modell av Macbook Air och en ny Airport Extreme och Time Capsule. Apple visade dessutom upp något så ovanligt som en förhandsvisning av kommande Mac Pro.

Ganska omgående dök det upp bilder och kommentarer kring vad den nya datorn liknar. Soptunna, Darth Vaders dator eller varför inte en kaffebryggare från Braun?

Ida och Adrian försökte kolla på videoströmmen från eventet och samtidigt skriva nyheter för 99mac. Om hur det gick berättar de i veckans #poddradio. Ida har inte riktigt återhämtat sig än och kallar det hela för ett posttraumatiskt WWDC-syndrom. Som tur är lanseras det mesta av nyheterna först i höst så det finns gott om tid att grotta ner sig i detaljerna.

Adrian misstänkte väl hela tiden men fick det bekräftat först när presentationen var slut att det inte blir någon ny Macbook Pro med Retina riktigt än. Han berättar om sin fina 17-tums Macbook Pro som förtjänar att pensioneras vid det här laget och funderar på om en 13-tums Macbook Air kanske kan duga?

Adrian visade Ida den här Tumblr-bloggen där designers klagar på nya IOS 7. Något tidigare dök en annan blogg upp som visar olika designkoncept från Jony Ive.

Avsnitt: Darth Vaders dator och posttraumatiskt WWDC-syndrom

Längd 1:04:19, filstorlek 38,51 MB

99:s poddradio går att lyssna på genom flera olika kanaler. För den som vill prenumerera på alla avsnitt finns RSS samt Itunes, och enskilda klipp kan laddas ned direkt för uppspelning lokalt eller i webbläsaren.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.