Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Från Apples reklamfilm där de säger att det tas fler bilder med Iphone än med någon annan kamera.

Bild: Apple

EU slopar roamingavgifter

Konsumenter kan slippa extra avgifter när de använder mobilen inom EU redan till nästa år enligt ett nytt förslag.

När konsumenter reser utomlands tillkommer roamingavgifter för samtal, sms och datatrafik. De här avgifterna har flera gånger chockerat resenärer som fått oväntat höga räkningar när de kommit hem från resor, enligt rapportering i media. EU vill nu ta bort avgifterna redan till nästa år. Om det går igenom kommer det att kosta samma att använda mobilen oavsett var på kontinenten man befinner sig. 27 EU-kommissionärer röstade igenom förslaget förra veckan, skriver The Telegraph.

Under de kommande veckorna ska detaljerna skissas fram. Avgifterna förväntas försvinna för gott och EU tror också att operatörerna i ett längre perspektiv vinner på det här då konsumenterna kan börja använda framför allt datatrafik i större utsträckning även när de är ute och reser. Så snart som till 1 juli 2014 kan förändringarna vara införda.

En källa till den brittiska tidningen med insyn i EU-kommissionens arbete säger att förslaget i första hand syftar till att samla telekommarknaden, men om resultatet blir att Europa får färre men starkare operatörer så är det bra.

"Det finns över 100 operatörer i Europa och bara fyra i USA. Det är inte hållbart om vi ska ha en samlad marknad och investeringar. Europa har mindre täckningsområde med mobilt bredband på 4G än Afrika för tillfället."

Utan roamingavgifter hoppas man att den enade marknaden kommer att betyda att utländska operatörer kommer att kunna konkurrera med exempelvis svenska operatörer och vice versa. På så vis är det troligt att operatörerna bildar allianser som leder till sammanslagningar.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.