Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple lämnar in patent som involverar användarna i Kartor

Det amerikanska patentverket har publicerat en patentansökan från Apple där företaget undersöker nya kartfunktioner som integrerar data från användarna. Funktionerna påminner en del om Waze, en tjänst som Google nyligen köpte.

Papperskartor och kompass börjar bli ovanliga nu när användare kan hitta dit de vill med uppkopplade navigationssystem i bilen eller mobila enheter. Systemen tar fram rutter baserat på värden som avstånd, väg- och fordonstyp. I en av Apples senaste patentansökningar relaterade kring deras kartor är användarna med och betygsätter rutter, gator och/eller platser.

Apples patentansökan har publicerats av den amerikanska patentverket och beskriver hur användare kan initiera ett meddelande associerat med en plats. Det skulle exempelvis kunna handla om att anmäla att det är bilkö på en viss gata.

Användarna kan också sätta betyg och de här betygen kan tillsammans med meddelanden användas för att ta fram bättre rutter. Informationen från användarna skulle också kunna skickas till andra användare. Alla de här funktionerna påminner om tjänsten Waze som Google nyligen köpte. Det gick rykten om att också Apple var intresserade av att köpa företaget.

Apple skriver att deras avancerade Kart-app implementeringar kommer att ge följande fördelar: Rutt-funktionen kommer att förbättras genom att räkna in realtidsinformation som påverkar resenärer. Realtidsmeddelanden från andra användare i närheten av en resenär kommer att möjliggöra snabbare och mer korrekta notiser av händelser som kan påverka den aktuella resan.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.