Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bild: Flickr, Kārlis Dambrāns

Rapport från sociala medier

Iphone 5 den mest kritiserade mobilen medan Samsung Galaxy S4 fick mest beröm

En undersökning i sociala medier visar att Apples Iphone 5 fick mest negativ kritik efter sin lansering 2012, medan Samsung Galaxy S4 fick mest positiv kritik.

Vilken mobiltillverkare som är bäst råder det ständigt delade meningar om. Den stora debatten på senare år har handlat om IOS eller Android. Nu har ett företag gått igenom vad som skrevs på Twitter, bloggar och olika forum efter lanseringen av fyra stora mobiltelefoner för att se vad folk tyckte.

We Are Social följde vad som skrevs om Apples Iphone 5 efter lanseringen i september 2012, Samsung Galaxy S4 i mars i år, Blackberry Z10 i januari och Nokias lansering av Lumia 920 i september 2012, rapporterar Daily Mail.

Resultatet av deras undersökning visar att Iphone 5 fick flest negativa kommentarer från konsumenterna efter lanseringen. Ett av fem inlägg på sociala medier var kritiskt. Majoriteten av personerna klagade på den nya Lightning-kontakten, den bristande noggrannheten med Apples kartor och hur lik telefonen är sin föregångare.

Det kom också klagomål på kvaliteten på bilderna, några användare klagade på att det blev en lila missfärgning på bilder tagna med kameran i telefonen. Ytterligare några klagade på att färgen lätt skavdes av och visade aluminiumet under.

Trots att Apple fick mycket kritik på sociala medier var deras lansering av Iphone 5 den mest omtalade med omkring 1,7 miljoner konversationer.

Samsung Galaxy S4 fick minst klagomål – bara 11 procent av inläggen var kritiska – enligt siffror från analytikerna We Are Social. Samsung hade störst wow-faktor vid sin lansering. 56 procent av diskussionerna på nätet handlade om nya eller annorlunda funktioner med särskilt fokus på telefonens funktioner för att följa ögonrörelser. Det här kan jämföras med att bara 29 procent av diskussionerna efter Iphone 5 handlade om olika funktioner.

Jämförelse av fyra stora mobillanseringar

Antal konversationer under lanseringsdagen

Iphone 5

1,7 miljoner

Blackberry Z10

300 000

Galaxy S4

140 000

Lumia 920

45 000

Varumärkets populäritet: konversationer baserade på varumärket i sig

Iphone 5

42 %

Blackberry Z10

41 %

Lumia 920

41 %

Galaxy S4

20 %

Varumärkeskritik: kommentarer om varumärket med negativ klang

Iphone 5

20 %

Blackberry Z10

18 %

Lumia 920

15 %

Galaxy S4

11 %

Funktioner: diskussioner om några nya eller annorlunda funktioner hos mobilen

Galaxy S4

56 %

Lumia 920

37 %

Iphone 5

29 %

Blackberry Z10

27 %

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.