Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple fälls i e-boksmålet i USA

Domaren i e-boksmålet i USA fäller Apple för att ha konspirerat tillsammans med bokförlag om att höja priset på e-böcker. Det här beslutet kan komma att förändra hur böcker säljs på internet.

E-boksrättegången mellan Apple och det amerikanska justitiedepartementet tillsammans med 16 delstater påbörjades i april förra året. Apple anklagades för att tillsammans med fem bokförlag ha konspirerat för att höja priset på #e-böcker. Nu fäller domaren i målet Apple, rapporterar Reuters och en ny förhandling ska hållas för att reda ut vilken ekonomisk skada uppgörelsen orsakat.

Bara Apple gick vidare till rättegång, de fem bokförlagen valde att nå en förlikning och betalade mer än 166 miljoner dollar sammanlagt.

Det amerikanska justitiedepartementet har sagt att konspirationen gick ut på att bryta Amazons dominans på bokmarknaden inför Apples lansering av Ipad. I den 159 sidor långa domen menar domare Denise Cote att resultatet blev att böcker som Amazon sålt för 9,99 dollar höjdes och kostade 12,99 eller 14,99 dollar istället.

"Målsägarna har visat att de svarande utgivarna har konspirerat med varandra för att eliminera priskonkurrensen för att höja priset på e-böcker, och att Apple spelade en central roll i att underlätta och verkställa konspirationen. Utan Apples del i den här konspirationen hade den inte lyckats så väl som den gjorde under våren 2010."

Domarens beslut innebär att målsägarna kan söka förelägganden för att förhindra framtida priskonspirationer. Under rättegången sa justitiedepartementet att de vill blockera Apple från att använda sin prismodell under två år, samt stoppa företaget från att skriva kontrakt som kräver att de kan erbjuda de lägsta priserna.

Apple har inte gett några kommentarer än.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.