Apple satsar på IGZO-paneler till Macbook Pro enligt nytt rykte

Apple sägs diskutera med skärmtillverkare om att implementera mycket tunna och energisnåla IGZO-paneler i kommande modeller av Macbook Pro och Ipad.

Under de senaste åren har flera rykten hävdat att Apple diskuterar med skärmtillverkare som Sharp om att implementera IGZO-paneler i IOS-enheter som Ipad och Iphone. Den här typen av skärmar skulle möjliggöra ännu tunnare enheter med förbättrad batteritid.

Nu rapporterar Korea IT News att Apple fortfarande diskuterar IGZO-paneler med skärmtillverkare. Men mer överraskande är påståendena om att Apple kommer att använda panelerna till framtida modeller av Macbook Pro som ska lanseras under första halvan av 2014.

Korea IT News nämner både Sharp och LG Display som leverantörer, vilket verkar vara det första tecknet på att LG Display arbetar med IGZO-paneler.

"Därför har Sharp börjat höja produktionen av IGZO-paneler; LG Display uppgraderar sina AM OLED och LCD-produktionslinjer för att kunna tillverka IGZO-paneler."

IGZO står för indium-gallium-zinkoxid och är en typ av halvledare som ger flera fördelar gentemot traditionella kiselbaserade varianter. Bland dessa nämns möjligheten att klämma in fler bildpunkter på samma yta, tillverka tunnare skärmar och att sänka energiförbrukningen.