Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple vill hoppa över annonser i ny tv-tjänst

Tänk om det gick att hoppa över annonser på tv. Just det sägs Apple arbeta på till en kommande tv-tjänst. Tanken är att mediabolagen får betalt även om användarna väljer att hoppa över annonserna.

Enligt Apples vd Tim Cook har företaget en storslagen vision för tv även om han var väldigt fåordig om saken när han intervjuades under konferensen All Things D11 i slutet av maj i år. Nu skriver journalisten Jessica Lessin att en del av den visionen är att användare ska kunna hoppa över reklam. Mediabolagen ska få betalt oavsett.

Under mer än ett år ska Apple ha sökt rättigheter från olika tv-bolag till en tjänst som låter användare se på tv både direkt och på begäran via en digitalbox eller tv från Apple. Det har gått långsamt framåt, men nu verkar det hända saker.

I nya diskussioner ska Apple ha berättat om möjligheten att hoppa över reklam och sagt att tv-bolagen ändå kommer att kompenseras för de förlorade intäkterna, allt enligt personer insatta i diskussionerna. Systemet skulle fungera eftersom användarna skulle betala Apple för möjligheten att slippa annonserna. Det går redan att hoppa över reklam om man har en digitalbox med inspelningsmöjligheter, hur Apples tjänst skulle vara annorlunda är oklart.

Enligt Jessica Lessin har Apple ett patent från förra året som beskriver hur tekniken skulle kunna byta till en annan video-ström under reklampausen.

Apples nuvarande tv-lösning, Apple TV, kostar idag 1 029 kronor och erbjuder användare möjligheten att se film och tv från Itunes och internetjänster, med lite olika utbud beroende på land.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.