Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple-patent tyder på genombrott med Liquidmetal-produktionen

Ett patent tyder på att Apple kommit på en lösning på problemet med att tillverka stora ark av metallegeringen Liquidmetal. Kanske kommer metallen att användas i kommande Iphone, Ipad eller "en enhet som en klocka."

Apple investerade i Liquidmetal 2010 och förnyade sina exklusiva rättigheter under mitten av 2012. Det är en metallegering som Apple idag bara använder till sitt verktyg för att mata ut SIM-kort på grund av svårigheterna med att producera större ark. Enligt ett nytt patent kan problemen vara lösta och kanske kommer Liquidmetal att användas i kommande modeller av Iphone, Ipad eller Iwatch, skriver Slashgear.

Patentet beskriver nya sätt att producera den högteknologiska "glasmetallen" som är reptålig och möjliggör mer invecklade former och mönster.

Problemet med att tillverka stora ark av Liquidmetal är att de lätt går sönder när de hanteras som vanlig metall, istället beskriver patentet en process mer lik hur man handskas med glas. Smält Liquidmetal pressas ut över en anan metall och kan så småningom kylas till fast form. Alternativt kan den flytande metallegeringen hällas i en rörlig behållare för kyling och sedan skickas vidare till en behållare som ger det färdiga arket en "utmärkt ytfinish."

De nya tillverkningsprocesserna skulle kunna göra arken hela tre meter breda, med tjocklekar från 0.1 millimeter till 35 millimeter.

Liquidmetal har flera fördelar mot Apples nuvarande chassimetall aluminium. Dels är metallegeringen starkare och mer motståndskraftig mot repor, men det går också lättare att forma till mer ovanliga former vilket skulle ge Apple ökad flexibilitet för att designa sina produkter.

Patentet nämner potentiella användningsområden för Apple. Iphone eller Ipad skulle kunna tillverkas av metallen liksom Apple TV skulle kunna få ett hölje eller en fjärrkontroll. Patentet skriver också att Liquidmetal kan "tillämpas på en enhet som en klocka".

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.