Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple, Google med flera går samman och begär att få göra NSA-data offentlig

Apple, Microsoft, Google, Facebook och flera andra företag går samman och kräver större transparens gällande förfrågningar från den amerikanska underrättelsetjänsten NSA.

Sedan nyheten om underrättelseprogrammet PRISM läckte tidigare i år har de utpekade internetföretagen försökt rädda sina anseenden genom att berätta vad de faktiskt delar med sig av och inte. Men eftersom mycket av uppgifterna är hemligstämplade går Apple, Microsoft, Google, Facebook och flera andra företag nu samman och kräver större transparens mot allmänheten.

Totalt är det 63 företag, investerare och ideella organisationer som ber den amerikanska regeringen att ge internet-, telefon- och andra tjänsteleverantörer att få dela med sig av förfrågningarna de får in om data, inklusive:

  • Antalet statliga förfrågningar om information om företagens användare

  • Antalet individer, konton, eller enheter för vilka uppgifter begärts

  • Antalet ansökningar som avsåg kommunikationsinnehåll, grundläggande abonnentinformation, och / eller annan information.

Företagen menar att #NSA:s förfrågningar efter uppgifter bör offentliggöras precis som information om brottsbekämpning varit i åratal. I en kopia av brevet som All Things D fått tag i skriver företagen så här:

"Grundläggande information om hur staten använder uppgifter i sina olika brottsbekämpande myndigheter har publicerats i flera år utan någon uppenbar störning av brottsutredningar. Vi söker tillstånd för att samma information ska göras tillgänglig angående statens nationella säkerhetsrelaterade myndigheter. Den här informationen om hur och hur ofta staten använder de här rättsliga myndigheter är viktig för det amerikanska folket, de förtjänar att ha en informerad offentlig debatt om lämpligheten med dessa myndigheter och deras användning."

Apple skrev ett öppet brev om sina tankar kring #NSA-skandalen. Flera av de andra företagen har också gått ut med så mycket uppgifter de har fått lov till.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.