Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Range – termometer och app för matlagning

Range är en termometer som använder Iphone eller Ipad för att hålla kolla på temperaturen vid matlagning och bakning från skaparna av Kickstarter-projektet Twine.

Rätt temperatur är en av de viktigaste faktorerna för att lyckas med matlagning. Det kan vara skillnaden mellan en god saftig biff och en seg tråkig sådan. Alla som ägnat sig åt lite ambitiösare projekt i köket eller vid grillen har förr eller senare stött på rådet att använda termometer.

För att hjälpa användare av Iphone och Ipad att nå perfekt resultat i köket håller företaget Supermechanical på att utveckla en ny matlagningstermometer kallad Range. Precis som med sitt tidigare framgångsrika projekt Twine använder de sig av Kickstarter för att finansiera produktionsstarten av Range och det nya projektet har i skrivande stund fått ihop över 87 000 dollar och har 23 dagar på sig att nå målet på 90 000 dollar.

Termometern Range finns i två varianter, en med längre sladd och kortare nål anpassad för kött och en annan med kortare sladd men längre nål anpassad för annan typ av tillagning som att koka knäck, brygga öl eller göra ost. Båda termometrarna har ett handtag i silikon som också kan användas som fäste. De ansluts med sladd till hörlursutgången på Iphone eller Ipad där den tillhörande appen läser av temperaturen, bevakar den och kan rapportera till andra enheter med samma app.

Range skiljer sig alltså från trådlösa produkter som Igrill, grilltermometern som fungerar fristående och ansluter till Iphone via Bluetooth. För att Range ska fungera krävs det att en IOS-enhet alltid är ansluten till termometern under tillagningen.

Båda varianterna av Range kostar 49 dollar styck, omkring 325 kronor, eller 89 dollar för båda, omkring 585 kronor. Det tillkommer frakt på 15 dollar, omkring 100 kronor, för leverans utanför USA. De första leveranserna planeras ske i december i år och nästa omgång i februari 2014.

Som alltid med "crowdfunding" tar beställaren en risk då projektet inte garanterar leverans utan kan misslyckas utan att några pengar återbetalas. Supermechanical har dock redan ett lyckat projekt i ryggen, Twine, så det är troligt att de även klarar av att leverera Range.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.