Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Investeraren Carl Icahn: Apple är "extremt undervärderat"

Oracles vd Larry Ellison sa nyligen i en intervju att han inte tror det kommer gå något vidare för Apple utan hans nära vän Steve Jobs vid rodret. Miljardärinvesteraren Carl Icahn håller inte med.

Steve Jobs nära vän Larry Ellison, grundare och vd för databasföretaget Oracle, sa nyligen i en intervju med CBS News att han inte tror det kommer att gå något vidare bra för Apple utan Jobs. Det har prövats förut och företaget gick nästan i konkurs. Men miljadären och investeraren Carl Icahn håller inte med, rapporterar The Verge.

Under tisdagen berättade Icahn på Twitter att han investerat stort i Apple. Enligt olika rapporter har han köpt aktier till ett värde av över 1 miljard dollar. Apples nuvarande börsvärde ligger på 444 miljarder dollar, så Icahn har köpt mindre än en procent av bolaget.

"Vi har idag en stor position i Apple. Vi tror att företaget är extremt undervärderat. Pratade med Tim Cook idag. Mer kommer."

Efter Carl Icahns investering och meddelandet på Twitter ökade Apples aktie med 4,75 procent vilket lägger till ytterligare 17,1 miljarder dollar till det totala börsvärdet. Icahn själv tror att aktien kan växa ännu mer. Till Wall Street Journal säger han att "vi tror att aktien borde vara värd 625 dollar" även om företagets intäkter stannar på samma nivåer. Nu ligger aktien på 490 dollar.

Carl Icahn säger till Reuters att aktien borde komma upp till 700 dollar per aktie om företaget att köpa tillbaka aktier till ett värde av 150 miljarder dollar. Det skulle alltså betyda att de aktier som är kvar ökar i värde.

I ett nytt meddelande på Twitter skriver Icahn att han pratat med Tim Cook om att köpa tillbaka mer aktier och att de två ska prata mer igen snart.

Apples aktie var uppe i 705 dollar efter lanseringen av Iphone 5 förra september innan den sjönk neråt igen. Icahns investering i företaget kanske signalerar ett förtroende för Apple som tillsammans med lanseringen av en ny Iphone skickar aktien uppåt igen. Enligt Apple-kännaren Jim Dalrymple kommer Apple att bjuda in till ett Iphone-event den 10 september.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
16 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.