Minnesfabriken i Kina snart igång igen

Branden i den kinesiska fabriken tillhörande minnestillverkaren SK Hynix var inte så allvarlig som de första rapporterna gjorde gällande. Produktionen kommer att starta igen inom kort.

SK Hynix är världens andra största tillverkare av minneskretsar och levererar minnen till bland andra Apple. I onsdags började det brinna i en av företagets fabriker i Kina som normalt producerar 12 till 15 procent av världens minneskretsar. Ett längre stopp i produktionen skulle få stora konsekvenser för tillgång och prissättning av minnen.

Branden koncentrerades till luftreningsanläggningen som är kopplad till byggnadens tak vilket är orsaken till den kraftiga rökutvecklingen som syntes på bilderna från branden. Enligt nyhetsbyrån Reuters säger en talesperson för SK Fenix att det såg värre ut än vad det är:

"För närvarande finns det inga materiella skador på fabriksutrustningen i renrummet [eng: clean room] så vi förväntar oss att kunna återuppta verksamheten inom kort så att den totala produktionen och leveransvolymen inte kommer att påverkas väsentligt."