Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Säkerhet

Lättare spionera på lösenkod i IOS 7

Varje siffra lyser något längre än tidigare när användare trycker in sin lösenkod i IOS 7 vilket gör det lättare för någon obehörig att spionera och lära sig koden.

Fingeravtrycksläsaren #Touch ID på nya Iphone 5S har fått mycket uppmärksamhet de senaste dagarna efter att en grupp lyckats lura den med ett fejkat fingeravtryck. Touch ID handlar mer om säkerhet som är bekväm att använda än hög #säkerhet och riktar sig till alla de användare som inte använder någon lösenkod alls.

Det finns däremot ett annat problem med skärmlåset på Iphone som har IOS 7 installerat. För den som vill spionera på någon annans #lösenkod har det blivit något lättare. Vid varje tryckning på siffrorna dröjer den visuella indikationen kvar längre än tidigare, det vill säga knapparna lyser längre efter att de tryckts på.

Skillnaden är inte enorm, men ändå klart märkbar vid en jämförelse. För den som sneglar över axeln på någon som fyller i sin fyrsiffriga lösenkod är det nu enklare att lista ut koden.

Denna försämring har lett till att det tyska företaget Tower One, som levererar företagslösningar för IOS, nu rekommenderar sina kunder att byta från enkel till avancerad lösenkod i inställningarna.

Skaffa en säkrare lösenkod

För att byta från en fyrsiffrig lösenkod till en mer avancerad besöker du Inställningar > Allmänt > Lösenkodlås och efter att du skrivit in din nuvarande kod kan du välja att stänga av Enkel lösenkod och ställa in något längre som också kan innehålla bokstäver.

Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.