Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ifixit ger sig på Imac

Nya Imac-modeller har SSD-anslutning som standard

På utsidan är nya Imac-modellerna exakt likadana som sina föregångare, men under skalet döljer sig några intressanta nyheter. Ifixit har skruvat isär dem och ger en ordentlig genomgång.

De nya modellerna av #Imac lanserades under tisdagen och fanns tillgängliga att köpa direkt. Sajten Ifixit har redan fått tag på ett exemplar av varje storlek och gör som de brukar – skruvar i sär dem för att kika närmare på komponenterna inuti. På utsidan ser de nya modellerna exakt likadana ut som sina föregångare, men några förändringar döljer sig på insidan.

Imac med 21,5-tums skärm har nu en ledig SSD-anslutning som standard, vilket gör den mera framtidssäker. Tidigare fanns anslutningen bara i de fall där kunden beställt datorn med Apples hybriddisk #Fusion Drive från början. Värt att notera är att det rör sig om en PCI Express-anslutning och att SATA 2,5-tums SSD-diskar inte passar. Också 27-tummaren har anslutningen.

Däremot fann Ifixit att processorn numera sitter fastlödd i logikkortet i den mindre modellen och är därför inte längre utbytbar, men detsamma gäller inte 27-tummaren.

Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.