Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Adobe hackade – miljontals användaruppgifter på vift

Mjukvarujätten Adobe har blivit hackade. Inkräktarna kom över användaruppgifter inklusive kontokortsnummer tillsammans med källkod till några av företagets programvaror.

Adobe utvecklar populära programvaror som Photoshop och Indesign. Nu berättar företaget att de blivit utsatta för sofistikerade attacker som resulterat i att obehöriga kommit över användaruppgifter och källkod till några av företagets program.

Inkräktarna kom över uppgifter till 2,9 miljoner användarkonton med information som namn, krypterade kredit- eller kontokortsuppgifter, giltighetstid och annan information gällande kunders köp. I ett blogginlägg skriver Brad Arkin, säkerhetschef på Adobe:

"Vid denna tidpunkt tror vi inte att angriparna kommit åt dekrypterade kredit- eller kontokortsiffror från våra system. Vi beklagar djupt att denna incident inträffade. Vi arbetar flitigt, såväl internt som med externa partners och brottsbekämpning, för att hantera händelsen."

Berörda kunder kommer att få mejl med information om hur lösenord kan återställas och hur kredit- eller kontokortsuppgifter kan skyddas. Adobe har också kontaktat relevanta brottsbekämpande myndigheter och skriver att de kommer att hjälpa till bäst de kan i utredningen.

Förutom kundinformation kom inkräktarna också över källkod till flera av Adobes programvaror, bland annat Acrobat och Coldfusion, men företaget tror inte att det här innebär någon risk för användarna.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
32 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.