Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tips

Fyll din Mac med snygga IOS 7-ikoner

Det är förhoppningsvis inte så långt kvar tills vi får installera OS X Mavericks, men här kommer ett tips till dig som inte kan vänta och vill ha mer av den nya stilen som infördes med IOS 7 i din dator redan nu.

De nya ikonerna i IOS 7 har delat användarna i två läger. För dig som inte kan få nog av den nya stilen kommer här några tips på hur du kan byta ut ikonerna i din Mac för att bättre passa ihop med din telefons nya operativsystem.

Det här behöver du:

  • Candybar

  • Ikoner

  • Mac med OS X 10.8 eller tidigare

Skräddarsy utseendet i OS X

Det första du behöver är programmet #Candybar. Det har funnits länge i Mac-världen och fungerat i symbios med bland annat ikonerna från företaget #Iconfactory. Programmet låter användarna byta utseende på olika delar av #OS X. Redan här vill vi påpeka extra tydligt att det här görs på egen risk. Kanske vill du uppdatera dina säkerhetskopior innan du går vidare.

Den nuvarande versionen är gratis, men utvecklarna erbjuder inte längre någon support på programmet eftersom vissa funktioner inte längre fungerar sedan Apple gjort om bitar till OS X Mountain Lion. Exempelvis går det inte längre att byta utseende på dockan då den inte längre renderas som tidigare.

I ett blogginlägg skriver #Panic att de inte ser någon långsiktig framtid för programmet för att de inte tror det kommer att gå att byta ut systemikonerna för evigt. Däremot finns det kanske hopp för Candybars fortsatta överlevnad då Iconfactory tar över programmet.

Programmet fungerar utmärkt i redaktionens Imac med Mountain Lion, men med några få restriktioner som inte gäller för tidigare versioner av OS X. Det går inte att ändra ikoner till signerade program från Mac App Store, delar av Finder eller bakgrunden på dockan.

Kopiera in programmet till din mapp med applikationer och starta Candybar. Programmet ber om tillåtelse att komma åt dina kontakter, erbjuder dig att vara med på en mejllista och slutligen finns det en knapp för att uppdatera med stöd för upp till 10.8.3.

Nya ikoner

Det andra du behöver är snygga IOS 7-ikoner. Deviant Art-medlemman iyngque, eller Andrew Williams som han heter, bjuder på flera sådana. Vi laddade ned fem samlingar som du hittar via profilsidan eller via direktlänkarna nedan.

Packa upp zip-filerna och hitta icontainer-filerna. Genom att dubbelklicka på dem läggs ikonerna in i Candybar. Det finns en knapp för att använda ikonerna i OS X och sedan behöver du bara konfirmera ändringarna via knappen överst i Candybar. Din Mac ber troligtvis om ditt administratörslösenord och du kan behöva logga ut eller starta om datorn för att se ändringarna.

Tumblr-användaren Doknos13 tipsar om hur du byter ut kalenderikonen. Den är lite speciell då den alltid visar dagens datum. Ladda ned den här zip-filen och följ instruktionerna i textfilen för att fixa till en ny ikon manuellt.

Nu behöver du bara komplettera datorn med någon av de snygga bakgrundsbilderna från kommande OS X Mavericks för att datorn ska kännas som ny.

Blev det inte bra?

Om du inte blev nöjd med ändringarna finns det en återställningsfunktion i Candybar upp i högra hörnet. För att ångra bytet av kalender-ikonen får du ta bort den nya ikonen och byta tillbaka namnet på originalet, ta hjälp av instruktionerna du laddade ned tillsammans med den nya ikonen.

Kommentarer
15 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.