Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ikväll klockan 19 håller Apple presskonferens

UPPDATERAD. Det är snart dags för höstens andra stora Apple-evenemang, ikväll klockan 19 svensk tid börjar presskonferensen i San Francisco, USA där de förväntas presentera bland annat nya modeller av Ipad.

Apple har smyckat ut Yerba Buena Center i San Francisco inför evenemanget imorgon kväll enligt samma tema som inbjudningarna med massor av löv i olika färger. Apple har valt samma plats flera gånger tidigare, bland annat för den första Ipad-lanseringen 2010.

Ett fåtal lyckliga journalister och partner är inbjudna att vara på plats. Apple har också en lokal i London, Storbritannien för media som inte är i USA. Vid några evenemang har Apple erbjudit direktsänd video för allmänheten, men det är ännu oklart om det blir så den här gången. Däremot verkar det som att Apple-anställda kommer att kunna se presskonferensen direkt från olika kontor runt om i världen.

Kort efter evenemanget brukar Apple lägga upp video via sin webbplats och Itunes i 1080p-kvalitet, HD-kvalitet och en standardupplösning.

Uppdatering 22 oktober: Det står nu klart att det blir direktsändning ikväll, både på webben och via Apple TV.

99mac summerade förväntningarna för morgondagens presskonferens förra veckan i samband med att inbjudningarna gick ut till medlemmar ur presskåren. Följande produkter kan lanseras i nya generationer:

  • Ipad

  • Ipad Mini

  • Mac Pro

  • Macbook Pro

  • Mac Mini

  • OS X Mavericks

  • Iwork

  • Ilife

I artikeln finns det också en undersökning där 99mac-medlemmarna kan svara på vad de förväntar sig från morgondagens presskonferens. I skrivande stund har 737 personer svarat. Ipad och Ipad Mini får tillsammans med Macbook Pro 16 procent vardera av rösterna och nya operativsystemet Mavericks får 19 procent. Nio procent förväntar sig en "one more thing".

Diskutera med oss

99mac kommer att bevaka nyheterna under kvällen, häng gärna med bland kommentarerna här och diskutera inför, under och efter evenemanget.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
12 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.