Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple ryktas återigen köpa Primesense – företaget bakom Kinect

I somras ryktades Apple vara intresserade av att köpa det israeliska företaget Primesense. Nu kommer en ny rapport som hävdar att köpet är genomfört.

I juli kom en rapport från den israeliska Calcalist att Apple tittade på att köpa företaget #Primesense. Det israeliska företaget grundades 2005 och tog bland annat fram den första Kinect-kameran som Microsoft använde. Till de nyare Kinect-versionerna tog Microsoft fram egna tekniker. Nu är Calcalist tillbaka med en ny rapport som menar att köpet är genomfört. Enligt deras rapport besökte en grupp chefer från Primesense nyligen Apple.

I somras sades köpet kosta Apple omkring 280 miljoner dollar, men nu säger Calcalist istället att affären är värd 345 miljoner dollar. Anledningen till Apples intresse sägs vara deras tv-satsning i vardagsrummmet, med hjälp av Primesense kan de lägga till funktioner för att kontrollera sina produkter med hjälp av kroppsrörelser och gester med händerna.

Tekniken skulle kunna användas till allt från #Ipad till #Apple TV. Det skulle vara ett sätt att styra tv:n från soffan eller bläddra i en bok på Ipad. Apple har egna patent gällande 3D-teknik som bloggen Patently Apple rapporterat om och redan i somras spekulerades det att Apple redan har licenser från Primesense eller konkurrenter till det israeliska företaget.

Efter att ha arbetat på den första Microsoft Kinect-kameran har Primesense arbetat tillsammans med Asus på Wavi Xtion som är en Kinect-liknande lösning för persondatorer. Under åren har Primesense också lyckats krympa sina kretsar så att de nu är lämpliga för användning i surfplattor och mobiltelefoner.

Primesense ger följande uttalande med anledning av rapporten, rapporterar Business Insider:

"Primesense leder 3D-tekniken på marknaden. Vi är fokuserade på att bygga ett framgångsrikt företag medan vi tar 3D-avkänning och naturlig interaktion till massmarknaden i en mängd olika marknader som det interaktiva vardagsrummet och mobila enheter. Vi kommenterar inte vad våra partner, kunder eller potentiella kunder gör och vi berör inte rykten eller återvunna rykten."

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.