Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Kontrollera pappersflygplan med Iphone

Kickstarter-projektet Powerup 3.0 satsar på att styra pappersflygplan med Iphone. Projektet har redan samlat in sju gånger mer pengar än målet och enheterna förväntas vara i full produktion i mars nästa år.

En del idéer är både enkla och genialiska på en och samma gång. Powerup 3.0 förvandlar ett vanligt pappersflygplan (som ofta knappt kan flyga) till en moderna flygmaskin som styrs via Iphone.

Projektet hittas på Kickstarter och med 54 dagar kvar av insamlingen har fler än 6 000 personer bidragit med sju gånger mer än målet på 50 000 dollar. Det här betyder att de 50 första prototyperna kommer att skickas ut under januari 2014 och i mars nästa år påbörjar företaget full produktion av sina enheter.

Powerup 3.0 fästs på ett vanligt pappersflygplan och fungerar via Bluetooth Low Energy till en Iphone. Enheten består av en liten radiosändare som fästs i planets nos som via en kolfiberstång sitter ihop med propeller och roder i bakänden av planet. Räckvidden sägs vara omkring 55 meter och flygplanet kan vara i luften tio minuter per laddning.

Vill du också prova kostar det 30 dollar, motsvarande 200 kronor, att beställa en Powerup 3.0 med en extra propeller. Då ingår inget papper eller någon laddare och den beräknade leveransen sker i maj 2014. Om du istället lägger omkring 260 kronor får du förutom ovanstående dessutom 5 ark med ritningar på ett plan och ett snabbladdande batteripack.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.