Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Spel

Grand Theft Auto: San Andreas släpps för IOS

Det kritikerrosade och populära Grand Theft Auto: San Andreas släpps för Iphone och Ipad och finns nu att köpa i App Store.

Grand Theft Auto, eller #GTA kort och gott, tillhör en av de mest kända spelserierna någonsin, både för sin stora spelglädje och för det kontroversiella innehållet. Spelen går i korthet ut på att utföra actionfyllda uppdrag i en öppen miljö fylld av allt från gängkrig till korrumperade poliser. De har kritiserats för att vara våldsamma, omoraliska och för sin sexistiska kvinnosyn. Inte desto mindre har de också varit ytterst framgångsrika och uppskattade.

Grand Theft Auto: San Andreas släpptes ursprungligen 2004 för Playstation 2 men har sedan dess kommit till fler plattformar och nu är det alltså dags för Ipad och Iphone. Det utspelar sig i en öppen värld i den fiktiva delstaten San Andreas som är inspirerad av Kalifornien och Nevada. I San Andreas finns tre städer: Los Santos, San Fierro och Las Venturas som är inspirerade av Los Angeles, San Francisco respektive Las Vegas. Huvudpersonen heter Carl Johnson som försökt ta sig ifrån drog- och gängproblem i Los Santos, men är tillbaka efter att hans mor mördats och gamla ungdomsgänget fått drogproblem.

Spelet är det största mobilspelet hittills från Rockstar Games och är stort även rent utrymmesmässigt då det tar upp hela 1,6 gigabyte. Grand Theft Auto: San Andreas är specialanpassat för touchkontroller och för att fungera i mobila enheter. Dessutom har spelet stöd för handkontroller. Det finns två lanserade så här långt, en från Logitech och en från MOGA. GTA kostar 49 kronor och fungerar både med Iphone och Ipad, men inte alla modeller, se faktarutan.

Namn
Grand Theft Auto: San Andreas
Plattform
IOS
Utvecklare
Rockstar Games, Inc.
Version
1.0
Pris
49,00 kronor
Krav
Kräver IOS 4.3 eller senare. Kompatibel med Iphone 4S och senare, Ipad 2 och senare, Ipad Mini och senare samt Ipod Touch femte generationen. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Engelska med flera, ej svenska
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.