Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nokia tar bort kartappen Here från App Store

Kartappen Here försvinner från App Store efter omkring ett år. Nokia skyller på IOS 7 som enligt ett uttalande skadar användarupplevelsen.

Apple kastade ut Google Maps och lanserade en egen #kartapp tillsammans med IOS 6. Det går med facit i hand snabbt att konstatera att det är en av de sämre lanseringarna företaget gjort. Användarna klagade högljutt och Scott Forstall, ansvarig för IOS, fick sparken medan Apples vd Tim Cook bad om ursäkt och hänvisade till alternativa kartappar medan företaget kämpade för att få ordning på sin egen. Ett av alternativen stod finska #Nokia för. De lanserade appen Here i november 2012 som 99mac snabbtestade.

Here försvann tidigare den här månaden från #App Store och det tycks inte vara något misstag. I ett uttalande till webbplatsen Indian Express säger Nokia att appen tas bort från App Store efter som IOS 7 förstör användarupplevelsen.

"Vi har tagit beslutet att ta bort vår kartapp Here från Apples App Store eftersom förändringar i IOS 7 skadar användarupplevelsen. Iphone-användare kan fortsätta att använda den mobila webbversionen av Here via m.here.com, som erbjuder tjänster för lokaliseringsbehov, exempelvis sök, dirigering, orientering, kollektivtrafiksinformation och mer, allt helt gratis."

Here kommer förinstallerad på alla Nokias telefoner med Windows Phone och är en av de tre viktigaste delarna som finns kvar i det finska bolaget efter att Microsoft köpt Nokias hårdvaruavdelning. De andra två delarna är nätverksinfrastruktur och utveckling och licensiering av nya tekniker. 99mac har inte testat IOS-appen sedan lanseringen, men Indian Express rapporterar att appen innan den togs bort från App Store inte fungerade något vidare.

Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.