Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Consumer Electronics Show 2014

Sensorer för mätning av hälsa och aktivitet hett på CES

Allt ska mätas och kopplas till en app, om man får tro tillverkarna som ställer ut på CES i år, från exponering i solen till rörelser i sömnen.

Under 2013 exploderade formligen utbudet av små prylar tänkta att bäras av användaren på olika sätt för att samla in mätdata om hälsa och aktivitet. Vid den pågående teknikmässan #CES i Las Vegas, USA, har det tillkommit nya produkter, allt från solmätare till hörlurar som räknar hjärtslag.

Koll på solstrålarna med June

Små prylar som användaren bär med sig överallt för att mäta data är redan väl etablerat, inte minst stegräknare och liknande för den träningsintresserade, men en lite mer udda sådan står #Netatmo för med sin juvelliknande solmätare June som kan mäta solens intensitet och hålla koll på hur mycket användaren exponerar sig för solstrålarna under en dag.

Bättre sömn med Withings Aura

Withings fortsätter att producera teknikprodukter för hälsa och kropp, 99mac har till exempel testat deras uppkopplade våg. Med nya Aura vill företaget förbättra sömnen hos oss genom förse oss med färgat ljus och behagliga ljud när vi sover och samtidigt mäta allt från rummets temperatur och oväsen till hur vi rör oss i sängen. Allt går sedan att analysera från en app i telefonen.

Mät pulsen med hörlurar från LG

LG har presenterat ännu en produkt avsedd att mäta biometrisk data men sticker ut lite från mängden genom en lite mer ovanlig lösning. HRM Earphone är ett par hörlurar från LG som inte bara spelar musik utan även kan räkna hjärtslag genom att möta blodflödet i innerörat. Hörlurarna har även en mikrofon för samtal och kopplas via en liten medaljong trådlöst till Iphone med Bluetooth. Medaljongen behandlar informationen som samlas in och mäter även andra data med accelerometer för till exempel stegräkning så kaloriförbrukning kan beräknas.

Musikskapande med handrörelser

Från IK Multimedia kommer Iring, en liten pryl som fästs mellan fingrarna på handen för att kunna styra och skapa musik genom handrörelser i luften framför en Iphone eller Ipad. Tanken är bland annat att kunna använda Iring vid liveframträdande. Det finns två fria appar speciellt produkten men även inbyggt stöd i några andra appars som till exempel GrooveMaker och DJ Rig.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.