Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tony Fadells Nest uppköpt av Google för 20 miljarder

Google köper upp Nest, företaget som startades för några år sedan av den tidigare Apple-chefen och Ipod-skaparen Tony Fadell. Nest affärsidé är att förbättra produkter i hemmet, de har hittills lanserat en termostat och en brandvarnare.

Tony Fadell är en av skaparna bakom den ursprungliga Ipoden som släpptes 2001 och var chef för #Ipod-divisionen när han 2008 lämnade Apple och startade företaget Nest tillsammans med Matt Rogers, också han en tidigare Apple-anställd med ansvar för mjukvaran till Ipod.

#Nest har riktat in sig på att göra vardagliga apparater i hemmet smartare och bättre med uppkoppling för övervakning. Företagets första produkt kom 2011 och var en trådlös, "smart" och uppkopplad termostat vars design och funktion fick goda recensioner. Apple började själva sälja Nest termostat i sina butiker under 2012. Förra året släpptes Nest Protect, en brandvarnare som likt termostaten är uppkopplad.

Nu köper alltså Google upp Nest och det rapporterats av tekniksajten Recode att de betalat 3,2 miljarder dollar (drygt 20 miljarder kronor) för företaget. Enligt dem var Google den enda seriösa spekulanten på Nest, Apple var inte med och bjöd på företaget.

IOS-stöd och integritet

Google är ett företag som återkommande får kritik för sin hantering av användaruppgifter och frågor kring personlig integritet. Googles Android är dessutom den stora konkurrenten mot Apples IOS-plattform. Nest har därför publicerat en text av Matt Rogers med frågor och svar som klargör vad det innebär att Google köper Nest. Om IOS skriver Rogers:

Kommer Nest att fortsätta med sitt stöd för IOS så jag kan använda Nest-appen i min Iphone eller Ipad?
Ja, absolut. Vi kommer att fortsätta stödja IOS, Android och moderna webbläsare så du kan hålla koll på ditt hem och kontrollera temperaturen var du än är.

Om Google och hantering av använderuppgifter:

Kommer Nests kunddata delas med Google?
Vår integritetspolicy har tydliga begränsningar för hur kunduppgifter får användas för Nest produkter och tjänster. Vi har alltid tagit integritetsfrågor på stort allvar och detta kommer inte att förändras.

Kommentarer
22 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.