Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Musik

Beats by Dre lanserar streamingtjänst och tar sikte på marknadsledande Spotify

Hörlurstillverkaren Beats by Dre tar sikte på svenska jätten Spotify och lanserar ny streamingtjänst i USA. Spotify svarar med att ge mer till användarna i sin gratisversion av tjänsten.

#Beats Electronics, kanske mer vida känt som Beats by Dre drivs av många välkända namn inom musikbranschen som producenten och rapparen Dr. Dre och Idol-coachen och producenten Jimmy Iovine. Mest känt är varumärket för sina hörlurar och portabla högtalare. Nu bryter man ny mark tillsammans med ytterligare några kända ansikten som exempelvis bandet Nine Inch Nails frontman Trent Reznor och ger sig in i den snabbt växande men tuffa marknaden för streamingtjänster inom musik. Tjänsten #Beats Music lanseras i USA den 21 januari.

Beats Music kommer att vara gratis i ett sju dagar långt provabonnemang och därefter kommer den, för fortsatt intresserade användare att kosta 9,99 dollar per månad. Tjänsten kommer erbjuda sökfunktion och spellistor som hos många andra alternativ men också funktioner som Right Now som bygger på att du fyller i information om plats, aktivitet, genre och sällskap varpå en spellista genereras åt dig. I dagsläget finns ingen reklamfinansierad gratisversion.

#Spotify har i Sverige ett samarbete med Telia där tjänsten kopplas till ett mobilabonnemang. Beats har gått i samma spår och erbjuder via amerikanska operatören AT&T:s abonnemang ett reducerat familjepris. Man har också en kampanj med tv-programmet Ellen DeGeneres Show och ryktet säger att Beats köpt reklamplats under Super Bowl den 2 februari, som tidigare år varit den mest sedda TV-sändningen i USA.

Spotify svarar nu med att göra sin tjänst mer öppen och attraktiv för användarna. Tidigare har hela utbudet varit gratis och obegränsat på datorer under de första 6 månaderna och sedan begränsats till 10 timmar lyssnande per månad. Igår meddelades att man helt släpper på denna spärr, vilket man hoppas ska göra att fler kunder väljer att stanna hos Spotify.

Här i Sverige är vi vana vid direkt tillgång till stora delar av världens musik tack vare tjänster som just Spotify och norska #Wimp som båda funnits i landet i flera år. Marknadsledande är svenska Spotify som numera breder ut sig över närmre 60 av världens länder. Överlag har marknaden för streamingtjänster vuxit något enormt, exempelvis rapporterar organisationen Musiksverige att strömmade musiktjänster stod för hela 94% av den digitala försäljningen av musik i Sverige under första halvåret 2013.

Ytterligare tjänster ryktas vara på gång under 2014. Google-ägda Youtube sägs vara ett av företagen som arbetar på en variant. #Apple gav sig in i matchen i och med #Itunes Radio som lanserades i USA tillsammans med IOS 7. I en intervju för All Things D har Beats Musics ena grundare Jimmy Iovine berättat att han redan år 2002 och under flera års tid därefter hade diskussioner med Steve Jobs och Apple, där han säger sig ha försökt övertala Jobs om att skapa en streamingstjänst för musik. Även Tim Cook och Eddie Cue sägs ha träffat Beats i ärendet.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.