Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tävling: Vinn ritplatta från Wacom

En del fotografier blir inte som man tänkt sig, men går kanske att rädda med hjälp av lite retuschering. Wacom ger nu 99mac:s läsare chansen att vinna en ritplatta som underlättar bildredigeringen.

Fotoretuschering kan handla om allt från små enkla ingrepp som att ta bort något störande element som exempelvis en telefonledning eller stora saker som att helt ändra kroppsformen på en modell. Många bilder mår bra av att fotografen justerar ljus och färger i efterhand. Allt det här är möjligt med rätt programvara och verktyg. Ett sådant verktyg som underlättar bildhanteringen i datorn är en ritplatta.

Tillsammans med #Wacom ger 99mac dig chansen att vinna en Wacom Intuos Pro S värd cirka 2 000 kronor. Med sina 2 048 tryckkänslighetsnivåer och känslighet för pennans lutning möjliggör plattan mycket fint precisionsarbete vid fotobearbetning. Pennan är mer ergonomisk att använda än en datormus och detta tillsammans med plattans multitouch skapar nya möjligheter att navigera intuitivt. Det går att zooma, skrolla, panorera och rotera fotografier med fingrarna.

Det följer med ett trådlöst tillbehörs-kit som gör att plattan kan anslutas trådlöst till datorn och får då en räckvidd på upp till tio meter. Läs mer om plattan via Wacoms webbplats.

Tävling

Du har säkert varit med om det. Trots den perfekta vinkeln, helt rätt ljus och ett intressant motiv blev bilden du fotograferade inte så som du tänkt. I värsta fall blev bilden så dålig att du raderade den direkt, men ibland behövs bara redigering och kanske lite varsam retuschering för att bilden ska nå upp till sin fulla potential.

Det enda du behöver göra för att ha chansen att vinna ritplattan från Wacom är att leta upp en bild du hemskt gärna skulle vilja retuschera innan den hamnar i ett fotoalbum och andra får se den. Ta nu inte vilken suddig bild som helst. Nej, vi vill se en bild från det där perfekta fototillfället som av någon anledning inte gjorde sig lika bra på bild. Vinnaren utses av en jury som kommer att leta efter kreativa bidrag.

Instruktioner

  • Leta igenom din privata fotosamling efter en lämplig bild du skulle vilja retuschera

  • Ladda upp det oredigerade bidraget på valfri bilduppladdningstjänst, exempelvis Postimage, Dropbox eller TinyPic

  • Visa upp bilden i diskussionstråden till denna tävling. Lätt som en plätt!

För att kunna delta behöver du ett konto på 99mac, det är gratis och du skaffar ett via vårt registreringsformulär.

Tävlingen pågår till och med den 24 februari 2014. Vinnare kontaktats via forumets interna system för privata meddelanden. Lycka till!

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
30 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.