Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple-chefer intervjuas med anledning av Macintosh 30-års jubileum

Det hör till ovanligheterna att Apples chefer syns och hörs i intervjuer, men i samband med Macintosh 30-års jubileum har flera av cheferna svarat på frågor om både företagets historia och om framtiden.

Macintosh fyllde alldeles nyligen 30 år och för att fira detta la Apple upp en tidslinje på sin webbplats där man kan "utforska 30 år av innovation på Mac". Flera av företagets chefer har dessutom ovanligt nog ställt upp på intervjuer där de pratat om både det som varit och det som komma skall.

Apples vd Tim Cook, Craig Federighi, chef för OS X och IOS och Bud Tribble, en av de högsta cheferna för mjukvaruteknik ställde upp i en tv-intervju med ABC News där frågorna handlar om hur många mejl som Tim Cook får från Apple-användare varje dag, om hemlighetsmakeriet på företaget, Mac Pro-tillverkningen hemma i USA, safirglas och Iring. I det första klippet nedan är alla tre cheferna med, i det andra något längre bara Tim Cook.

Macen fortsätter för alltid

Amerikanska Macworld fick också en pratstund med marknadschefen Phil Schiller, Craig Federighi och Bud Tribble. I intervjun berättar Schiller att Macens dagar inte är räknade.

När Schiller, Federighi och Tribble pratar om Macen, refererar de till en viktig del av Apples strategi. I själva verket, som Schiller poängterar, tar framgångarna för Iphone och Ipad bort en del av pressen och "ger oss friheten att gå ännu längre med Macen." Nu måste den inte vara allting för alla människor.

"Det finns en superviktig roll [för Macen] som alltid kommer att finnas," säger Schiller. "Vi ser inte slutet på den rollen. Det finns en roll för Macen så långt fram som vi kan se. En roll tillsammans med smarta mobiler och surfplattor, som tillåter dig att välja vad du vill använda. I vår syn forsätter Macen för evigt, eftersom skillnaderna med den är riktigt värdefulla."

Craig Federighi berättar att de inte ser någon anledning att slå ihop OS X med IOS, de två operativsystemen är optimerade för var sitt användningsområde. OS X för datorer med tangentbord och möss och IOS för att peka med fingrarna. Han är också tydlig med att det inte blir någon pekskärm på deras bärbara.

"Det är uppenbart och lätt att bygga in en pekskärm i en enhet, men ger det en bra upplevelse? Vi tror, nej."

Bud Tribble var en av personerna som var med och arbetade i Macintosh-teamet under 80-talet och ger sitt perspektiv på Apple 1984 och 2014 till Macworld-skribenten Jason Snell.

Tribble berättar att otroligt mycket tanke och kreativitet gick in i Macintosh-projektet och att det finns några otroligt starka DNA-trådar som hängt med nu i 30 år. En Mac ska vara lättillgänglig och det ska gå att lära sig använda den bara genom att titta på den. Den ska böja sig efter användarens vilja och inte tvinga användaren att anpassa sig efter tekniken. De här trådarna har hängt med hela tiden och gäller enligt Bud Tribble också Apples övriga produkter.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.