Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Trängsel bland Paper-appar på App Store

När Facebook lanserade sin app Paper häromdagen fick de mothugg från tillverkaren Fiftythree som sedan tidigare har en populär app med samma namn. Nu kommer även kritik från apptillverkaren Misoft, som även de gjort en Paper-app.

Tecknings-appen #Paper från företaget #Fiftythree har fått mycket uppmärksamhet sedan lanseringen, bland annat har den tilldelats Apples pris för bästa design och blivit utsedd till årets Ipad-app. När #Facebook nyligen lanserade sin egen app för att dela händelser och bilder fick också den namnet Paper, något som Fiftythree uttryckte missnöje med.

"En app som handlar om berättelser ska inte börja med någon annans", skriver Fiftythree på sin hemsida. "Facebook borde sluta använda vårt namn."

Fiftythree har dock inte varit ensamma i #App Store med att använda namnet Paper. Företaget #Misoft hävdar att de var först med att registrera namnet till en av sina appar. Enligt information i App Store lanserades Misoft Paper den 20 september 2012, men Fiftythree släppte sin första version tidigare, den 14 mars samma år. På appens sida i App Store skriver Misoft:

"Vi följde Apples regler och skapade appen Paper via vårt utvecklarkonto. Namnet tilldelades oss eftersom ingen annan använde det. Under tiden vi utvecklade vår app kom andra appar med namnet Paper".

Misoft Paper har vissa likheter med Fiftythree då båda apparna har rit- och målarfunktioner. Enligt Apples riktlinjer bör appar inte ha alltför likartade namn då det lätt kan förvirra kunderna. I praktiken verkar dock inte Apple ha ett effektivt system för att förhindra att flera appar heter samma sak. Den öppna frågan är vem som i det här fallet ska anses ha rätten till namnet på App Store.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.