Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Bugg i IOS 7 gör att Hitta min Iphone kan stängas av

En bugg som upptäckts i IOS 7 gör att lösenordet till Icloud kan kringgås och funktionen Hitta min Iphone stängas av. Buggen innebär en säkerhetsrisk och är enligt uppgift åtgärdad i kommande uppdateringen IOS 7.1.

Hitta min Iphone är en användbar funktion för alla som tappat bort sin telefon eller fått den stulen. Med tjänsten aktiverad kan användaren upptäcka sina IOS-enheter via en app eller genom att gå in på sitt Icloud-konto på webben. Därifrån går det att skicka ljudsignaler och meddelanden till telefonen samt spärra eller radera den.

Sajten Macrumors rapporterar nu att en bugg i senaste versionen av IOS 7 gör att tjänsten går att stänga av utan att ha tillgång till lösenordet för Icloud. Det hela tar bara några sekunder att genomföra, och metoden går bland annat ut på att ett felaktigt lösenord skrivs in, och att kontobeskrivningen ändras. Både Iphone och Ipad med IOS 7.0.4 är drabbade.

Buggen innebär en allvarlig säkerhetsrisk, då Hitta min Iphone är en viktig funktion för att hitta försvunna telefoner eller radera känsligt innehåll vid stöld. Eftersom buggen kräver tillgång till Iphones inställningar går det att skydda sig genom att ha lösenkod eller Touch ID aktiverat. Buggen ska också vara åtgärdad i den kommande systemuppdateringen IOS 7.1.

Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.