Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Flappy Bird tas bort från App Store

UPPDATERAD. Efter att ha exploderat på App Store och blivit den mest nedladdade gratisappen under januari månad tas nu spelet Flappy Bird bort. Tillverkaren förnekar att det beror på juridiska orsaker.

#Flappy Bird har på kort tid blivit en av de stora succéerna på App Store. Appen lanserades redan i maj, men blev plötsligt en sensation, och den mest nedladdade appen i januari. Enligt The Verge drog spelet in drygt 320 000 kronor om dagen i annonsintäkter.

Nu är dock appen borttagen både från App Store och Google Play. Upphovsmannen Dong Nguyen förvarnade på Twitter att Flappy Bird skulle komma att tas bort inom 22 timmar. Något skäl uppgavs inte, men tidigare har Nguyen uttryckt missnöje med att spelare överanvänder hans app. Nguyen uppger dock att det inte har något att göra med juridiska orsaker.

Flappy Bird har beskyllts för att ha plagierat grafik från Nintendos Super Mario-spel. Men tillverkaren av spelet har också anklagats för att ha använt sig av botar för att driva upp nedladdningstrafiken. Enligt Carter Thomas på sajten Bluecloud Solutions går det inte att bevisa att så har skett, men att det är misstänksamt när en app plötsligt stiger till toppen av listorna efter att ha funnits ute i flera månader. Ett annat tecken är att många recensioner som lagts upp på App Store innehåller återkommande nyckelord, vilket tyder på att de är automatiskt genererade.

Dong Nguyen förnekar dock att han använt sig av någon form av egen marknadsföring eller tricks för att skapa populariteten. En annan förklaring till den plötsliga uppmärksamheten kan vara att det blivit något av en meme att skriva och dela recensioner av spelet, där återkommande teman är att beroendet av Flappy Birds förstört ens liv. Sådana recensioner har spritts som en löpeld över bland annat Twitter den senaste månaden.

De som redan laddat hem Flappy Bird kan fortfarande använda appen, och den går då att ladda hem på nytt via sitt konto. Däremot kan inga nya exemplar skaffas. På Ebay säljs nu begagnade Iphone med Flappy Bird installerat.

Uppdatering: Även på svenska auktionsplatsen Tradera råder hysteri kring Flappy Bird och nya annonser med mobiltelefoner som har spelet installerat dyker snabbt upp i listan. Bud på dessa lyser dock med sin frånvaro.

Kommentarer
11 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.