Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Itunes drar in 45 miljarder kronor

Om Itunes var ett eget företag skulle det motsvara det 130:e största i USA, rapporterar Asymco.

Horace Dediu på sajten Asymco har analyserat Apples senaste kvartalsrapport, och fokuserat på Itunes, mjukvara och tjänster. Det innefattar försäljningen av musik, film, böcker och programvara på Itunes Store, App Store, Mac App Store och Ibook Store. Även om försäljningen av film, musik och böcker har varit plan har försäljningen av appar vuxit stort under kvartalet jämfört med föregående år.

Genom att Apple gjort sitt operativsystem OS X Mavericks samt Iwork-apparna gratis beräknar Horace Dediu att inkomsten minskat med cirka 2,2 miljarder kronor. Detta vägs dock upp av den stora ökningen av andra appar, och den totala inkomsten för Itunes-divisionen är drygt 45 miljarder kronor för kvartalet. Då inkluderas även de inkomster som Apple sedan betalar vidare till app-tillverkare, vilket är 70 procent av appens pris. Räknas detta bort är inkomsterna för Apples del cirka 28 miljarder kronor.

Detta betyder att om Itunes vore ett fristående företag skulle det platsa in på nummer 130 över tidningen Fortunes kända lista över USA:s 500 största företag. Apple som helhet är för tillfället nummer sex på listan.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.