Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Möt den analoga fotoramen Iframe

99mac-medlemmen Joakim Johansson har händigt tillverkat en egen belyst fotoram från en avlagd Imac.

– Jag föredrar att återanvända så mycket som möjligt istället för att slänga saker. Det minskar miljöpåverkan och ökar kreativiteten, säger Joakim som gjort en riktigt snygg fotoram från en gammal Imac.

Datorn är från 2007 och hade tjänat ut sin roll. Istället fäste Joakim ett foto bakom glaset. Längs insidan av ramen har han också satt en ljusslinga som går att aktivera via en IR-fjärrkontroll. Mottagaren till fjärrkontrollen monterades precis bakom det svarta äpplet, där datorns IR-mottagare vanligtvis sitter. För att inte ljuset från slingan ska läcka har ventilationshålen på undersidan täckts för med tejp.

Till vardags arbetar Joakim som utbildad Apple-tekniker, och han har använt Mac sedan 2008. Iframe är inte hans första bygge som återanvänt en Mac eller två. Sedan tidigare har en gammal Imac G4 Globe blivit en vägglampa. Fotografering är en annan stor hobby, och Joakim publicerar foton på sin egen hemsida.

– Jag fotograferar mycket i omgångar. Har använt mig mest av Canon EOS 5D Mark II och Fujifilm X100s. Fotot i ramen är dock många år gammal, men det var den enda jag hade i rätt storlek, säger Joakim angående sitt bygge.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.