Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Fogg Mobile lägger ner surfabonnemang

Den svenska operatören Fogg Mobile meddelar att de inleder ett samarbete med HP och att deras surfabonnemang Fogg Free och Fogg Premium läggs ned.

Den svenska mobiloperatören #Fogg lanserade i slutet av 2012 en tjänst för att surfa billigare utomlands. Sedan dess har de gjort om tjänsten till att bestå av ett gratis abonnemang och ett premium där man betalar för tillgång till mer datatrafik som kan användas i ett antal länder.

I ett mejl skriver nu Fogg till sina kunder att man kommer att lägga ned de båda tjänsterna och istället börja samarbeta med Hewlett-Packard.

"För att göra det möjligt för oss att sprida vår vision till miljontals världen över, har vi inlett ett samarbete med Hewlett-Packard och lanserar en helt ny tjänst: HP Datapass."

Nuvarande Fogg Free och Fogg Premium kommer att läggas ner mot slutet av 2014 och befintliga kunders sim-kort kommer automatiskt att konverteras till HP Datapass-tjänsten. Fogg Free bjuder för närvarande på en gigabyte gratis datatrafik per månad. Den nya tjänsten erbjuder betydligt mindre, 250 megabyte.

Mer information om den nya tjänsten kommer att skickas ut när det närmar sig skriver Fogg. Tidigare har Fogg Premium fungerat i Norge, men från och med 18 februari i år kommer Foggs kunder inte att kunna använda tjänsten där utöver sin pågående 30-dagarsperiod. Företagets kunder har via Facebook och Twitter reagerat på de här nyheterna negativt.

Några nya länder kommer inte att läggas till innan HP Datapass lanseras, men Fogg kommer att fungera i nedanstående länder som vanligt.

Fogg Free: Sverige, Danmark och Storbritannien
Fogg Premium: Sverige, Danmark, Storbritannien, Irland och Österrike

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
11 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.