Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Myst uppdateras och släpps i Mac App Store

Myst är ett av världens mest sålda spel och släpptes först exklusivt för Mac. Nu finns en uppdaterad jubileumsversion tillgänglig.

Äventyrsspelet #Myst blev en enorm succé när det kom, och var ett av de första spelen som verkligen utnyttjade det nya mediet CD-ROM. Spelet var från början endast tillgängligt för Mac, men har senare portats till de flesta plattformar, inklusive Windows, Playstation och Nintendo 3DS. Spelet var länge världens mest sålda innan förstaplatsen övertogs av The Sims 2002.

Spelet släpptes 24 september 1993, så när nu en uppdaterad version av spelet släpps är det ett något försenat 20-årsjubileum. Redan tidigare har uppdaterade versioner av orginalspelet lanserats, till exempel med bättre grafik och fri rörlighet. Den nya versionen heter Realmyst Masterpiece Edition och innehåller flera nya funktioner jämfört med originalet.

Den första versionen av Myst bestod av statiska stillbilder med mycket begränsade animationer, och spelaren navigerade sig genom att klicka på pilar. År 2000 kom en version som tillät spelaren att röra sig steglöst genom en 3D-värld. Så är det även i denna version, men nu finns också ett klassiskt läge för den som föredrar originalets navigering. En annan funktion är att man kan ta fram bilder från orginalversionen för att jämföra med den nya, högupplösta grafik som smyckar denna utgåva. Nostalgifaktorn är alltså mycket hög. En mer praktisk ny spelfunktion är att spelet nu autosparar. Det finns också en ficklampa som hjälp för att utforska de allra mörkaste hörnen i Mysts värld.

För den som vill återuppleva detta klassiska spel, eller nyfiket prova för första gången finns det nu tillgängligt både via Steam och Mac App Store.

Namn
realMyst: Masterpiece Edition
Plattform
OS X
Utvecklare
Cyan Worlds, Inc
Version
1.1.1
Pris
135,00 kronor
Krav
OS X 10.6.6 eller senare
Språk
Engelska
Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.