Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Samsung dumpar Android i nästa Galaxy Gear

Samsung uppges lämna Android i sin nästa version av den smarta klockan Galaxy Gear, för att istället satsa på ett operativsystem med öppen källkod.

#Samsung lanserade förra året sin smarta klocka #Galaxy Gear som drivs av operativsystemet Android, likt deras smarta telefoner och surfplattor. Klockan fick vid lansering ett ljumt mottagande och kritiserades bland annat för sina begränsade funktioner och dåliga batteritid. Den amerikanska kedjan Best Buy rapporterade att över 30 procent av klockorna returnerades efter köp, enligt sajten Ars Technica.

Trots de uteblivna framgångarna är nu nästa modell under utveckling. Den här gången uppges Samsung göra sig av med sin partner Google, för att istället satsa på operativsystemet #Tizen. Detta enligt en artikel i USA Today. En sådan taktik kan vara en del i ett långsiktigt mål att frigöra sig från Google och Android.

Den amerikanska sökjätten sägs samtidigt utveckla en anpassad version av Android för smarta klockor och andra mindre enheter. Denna version uppges vara mer låst än tidigare Android-versioner, vilket bekymrar utvecklare och hårdvarutillverkare.

Ansträngd relation

Relationen mellan Google och Samsung har blivit allt mer ansträngd den sista tiden, och Samsung har mer och mer kommit att modifiera och skräddarsy Android för sina egna syften. I januari rapporterade sajten Recode att Samsungs nya grafiska användargränssnitt Magazine UX, anpassat för större surfplattor, inte fallit Google i smaken och att de båda företagen fört långdragna diskussioner om Androids framtid i Samsungs Galaxy-produkter. Förhandlingarna ska till stor del ha handlat om hur framträdande Googles tjänster som Google Play och Google Maps ska vara.

Samsung är den största tillverkaren av Android-baserade enheter, och står till exempel för nästan 18 procent av den globala marknaden för surfplattor. Men Samsung är fortfarande beroende av viktiga Google-tjänster som kartor, där man inte har några egna alternativ att erbjuda. Att Samsung nu satsar på Tizen istället för Android kan ses som ett tydligt tecken på att de båda jättarna alltmer drar åt olika håll.

Tizen är ett projekt med öppen källkod baserat på HTML5. Det utvecklas som ett alternativ till operativsystem som IOS och Android. Utvecklingen drivs av en stiftelse där bland annat företag som Fujitsu, Intel, LG, Vodafone och just Samsung är medlemmar.

Samsung förväntas presentera sin nya version av Galaxy Gear i samband med Mobile World Congress i Barcelona som inleds 24 mars.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.