Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Säkerhetsbrist i IOS låter app logga allt

Enligt säkerhetsfirman Fireeye har en ny brist upptäckts i IOS. En specialskriven app kan registrera och kartlägga allt telefonen gör.

Apple släppte för bara några dagar sedan säkerhetsuppdateringar till både IOS 6 och IOS 7 som fixar en allvarlig säkerhetsbrist med verifikationer av SSL-anslutningar. Nu har ännu ett säkerhetsproblem hittats i IOS. Säkerhetsfirman Fireeye beskriver problemet i sin blogg.

Via en speciell app som installeras från App Store kan hackare kartlägga allt som skrivs eller trycks in på enheten så länge appen är öppen i bakgrunden. Fireeye rapporterar att man framgångsrikt fått en sådan app godkänd i App Store, kört den på en Iphone och sparat vidare information till en server. Appen registrerar allt som skrivs, alla tryck på skärmen och all aktivitet från de fysiska knapparna och Touch-ID.

Fireeye uppger att #säkerhetsbristen finns i IOS 7.0.4, 7.0.5, 7.0.6 samt IOS 6.1.X. Företaget säger att de samarbetar med Apple i frågan. Tills en säkerhetsuppdatering släpps är det enda sättet att skydda sig att manuellt tvångsavsluta aktiva appar genom att trycka två gånger på hemknappen och svepa appar uppåt.

Värt att notera är att inga intrång som utnyttjar bristen i bakgrundsaktiviteter är kända. Apple har i dagsläget inte kommenterat problemen.

Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.