Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Lagförslaget samlade demonstranter i Arizona.

Bild: Flickr, Azmedia

Apple ber amerikansk guvernör stoppa antigaylag

Efter påtryckningar från bland andra Apple lägger guvernören i Arizona in sitt veto mot en antigaylag som skulle tillåta företag att diskriminera samkönade par och andra kunder på religiösa grunder.

I delstaten Arizona, USA godkändes förra veckan ett lagförslag som tillåter företag att diskriminera exempelvis homosexuella, bisexuella eller transpersoner baserat på religiösa grunder.

Apples safirglasfabrik ligger i samma delstat i staden Mesa och förväntas ge upp till 2 000 nya jobb. När planerna om safirglasfabriken blev kända förra året var guvernören Jan Brewer stolt över att välkomna företaget till Arizona.

"Apple är tveklöst ett av världens mest innovativa företag och jag är stolt över att välkomna dem till Arizona. Apple kommer att ha en otroligt positiv effekt på Arizonas ekonomi och deras beslut att öppna fabriken här säger en hel del om det företagsvänliga klimat vi har skapat här under de senaste fyra åren."

Apple är bara ett av företagen som uppmanat guvernören att stoppa lagen. En talesperson för guvernören bekräftade i början av veckan att en icke-namngiven person från Apple talat med Brewer.

Guvernören hade fram till lördag på sig att fatta sitt beslut, men behövde inte så lång tid på sig. Enligt nyhetsbyrån TT stoppade Jan Brewer lagen från att tas i bruk redan tidigt imorse svensk tid. Hon sa att hon inte hört om ett enda fall i delstaten där en affärsägares religionsfrihet kränkts och sa att lagen skulle kunna medföra "oönskade och negativa" konskevenser.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.