Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Snabbtitt

Out There – spel för sugna rymdresenärer

Out There bjuder inte på några rafflande actionscener, men väl på taktiska utmaningar och gott om planeter att utforska under resan hem mot jorden.

I Out There spelar du en astronaut som vaknar upp och inser att han inte alls befinner sig runt en måne i vårt solsystem utan där ute i någon okänd del av universum. Likt handlingen i Star Trek Voyager går det ut på att försöka ta sig hem. Ditt skepp heter Nomad och för att överleva behöver du hitta bränsle, syre, mineraler och metaller längs vägen.

Out There är ett mörkt och lite melankoliskt spel med matchande grafik som påminner om tecknade serier. Den fina musiken kommer från kompositören Siddhartha Barnhoorn som gjort musik till flera filmer och spel tidigare.

Det förekommer ingen action i form av rymdstrider eller handgemäng med utomjordingar, utan äventyren är av ett betydligt lugnare slag. Det gäller att fundera igenom varje beslut. Resor kostar bränsle och ditt skepp riskerar att ta skada, alla mineraler du hittar tar upp plats i ditt skepp, samma plats du behöver för att installera nya system som kan underlätta din resa hem. Hela tiden måste du balansera och väga saker mot varandra.

Det finns flera utomjordingar, nya system/tekniker och rymdskepp att upptäcka. Berättelsen bjuder på tre olika slut. Out There är kopplat till Game Center och där finns 50 prestationer att låsa upp.

Spelet är klurigt och om någon katastrof inträffar – kanske får du slut på bränsle mellan två planeter eller får hål på skrovet – går det utmärkt att starta om spelet och upptäcka nya saker längs en annan väg som förhoppningsvis också leder hem till jorden. Out There är mycket spel för sina 28 kronor och det är skönt att slippa både reklam och köp inuti appar.

Namn
Out There
Plattform
IOS
Utvecklare
Graines de SOL
Version
1.0
Pris
28,00 kronor
Krav
Kräver IOS 5.1 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Engelska
Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.